woensdag 24 augustus 2011

Eten of Gegeten worden

Dit servies vertelt in grote lijnen de verhalen van 4 ‘recentelijk’ uitgestorven diersoorten. De Tasmaanse Buidelwolf, de Varkenspoot buideldas, de Quagga en de Dodo.
Het servies bestaat uit 16 borden, waarvan 4 borden per diersoort. Deze 4 borden vertegenwoordigen steeds 4 gangen van een diner. De gangen zijn het voorgerecht, de soep, het hoofdgerecht en het nagerecht.
Naarmate deze gangen vorderen tijdens een diner, ontdekken we per set langzaam hoe een diersoort is uitgestorven. Steeds weer blijkt de oorzaak ons (menselijk) consumeer-gedrag.  
In mijn ogen is eten de ultieme vorm van consumeren en daarom heb ik ervoor gekozen om de verhalen middels een servies te vertellen.

Ondanks het zware onderwerp heb ik met subtiele lijntekeningen geprobeerd om deze boodschap over te brengen, waardoor het servies niet onsmakelijk wordt om van te eten en het ook echt gebruikt kan worden. Op deze manier wordt de consument tijdens het eten hopelijk iets meer bewust van zijn/haar eetgedrag.

De geëxposeerde borden zijn door mij zelf ontworpen en handgemaakt uit draaiklei. De illustraties heb ik met behulp van print-technieken op de borden gedrukt.
Op de achterkant van ieder bord staat per diersoort een logo met daarbij de Latijnse naam van het dier en het jaar waarin ze uitgestorven werd verklaard.

Quagga op tafel:


Buidelwolf op tafel:


Dodo en buidelwolf:


Dodo tweede gang:


Dodo derde gang:


Buidelwolf derde gang:


Bij interesse in een of meerdere sets kunt u altijd contact met mij opnemen en kunnen we  kijken  naar  de  mogelijkheden om  een  set op bestelling te maken!

Contact:

M: merelcremers@live.nl
T: 0615683084

1 opmerking: